Skip to main content

Εκπαίδευση στη Συγχώρηση

Αγαπητοί Επισκέπτες σας καλωσορίζουμε στη νέα μας ιστοσελίδα. Σκοπός μας είναι η ενημέρωση σας γύρω απο τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Αγωγή στη Συγχώρηση» που έχουν ώς κύριο θέμα την διδακτική αγωγή της συγχώρησης σε παιδιά κάθε σχολικής βαθμίδας.

Νέοι και παλαιότεροι επισκέπτες μπορούν να μας γνωρίσουν απο ένα σύντομο βίντεο που ετοιμάσαμε για εσάς

Play Video

Παρουσίαση του προγράμματος

Filter

Αγωγή στη Συγχώρηση (Forgiveness Education): Θεωρητική και εμπειρική προσέγγιση – πεδία εφαρμογής

Γαλίτη-Κυρβασίλη, Π. (2018). «Αγωγή στη Συγχώρηση (Forgiveness Education) Θεωρητική και Εμπειρική προσέγγιση - Πεδία Εφαρμογής». Παιδαγωγική Επιθεώρηση, Τόμος 35, Τευχ. 65, 28-42 Εισαγωγή Ο όρος «Αγωγή στη Συγχώρηση» ή «Διδασκαλία της Συγχωρητικότητας» είναι απόδοση του τίτλου «Forgiveness Education», ο οποίος έχει καθιερωθεί τις τελευταίες δεκαετίες…
Read More

Η συγχώρηση στον χώρο του σχολείου

Πώς θα μιλήσουμε στα παιδιά για τη συγχώρηση; Από το 2014 διδάσκονται σε επιλεγμένα σχολεία προγράμματα εκπαίδευσης των μαθητών στη συγχώρηση με το γενικό τίτλο «Αγωγή στη Συγχώρηση». Η συγχώρηση προτείνεται ως μια αρετή που βοηθά τους μαθητές να ελαττώσουν το θυμό τους, την εκφοβιστική…
Read More

Βία και Εκφοβισμός στο Σχολείο

Πέλη Γαλίτη, M.Ed, Ph.D Εκπαιδευτικός-Ψυχοπαιδαγωγός Η έκταση του φαινομένου της σχολικής βίας στην Ελλάδα, αν και δεν έχει πάρει ακόμα τις διαστάσεις που παρατηρούνται σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, αποτελεί ένα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο με αυξητικές τάσεις. Παράλληλα αυξάνεται και το ενδιαφέρον…
Read More

Γνωρίζω , έπειτα από 30 χρόνια στην εκπαίδευση ότι οι μαθητές με τις πράξεις τους μπορεί να με εκπλήξουν δυσάρεστα αλλά κι ευχάριστα. Σχεδόν πάντα πρόκειται για ένα καλό μάθημα για τη δική μου ζωή, στην οποία αντιλαμβάνομαι ότι ούτε κ εγώ συγχωρώ εύκολα (ουσιαστικά, κατά βάθος)ούτε κι εγώ έχω πάντα θετικές σκέψεις για όλους και χρειάζεται να διανύσω πολύ δρόμο για να το κατορθώσω...Πρόκειται όμως για μάθημα ζωής , γιατί αν κάνω καλύτερο τον εαυτό μου , ίσως υπάρχει ελπίδα να γίνει ένας καλύτερος κόσμος μέλλον.

Βάια ΠαπαβασιλείουΔιευθύντρια, 5ο ΔΣ Κορωπίου

Το δυνατότερο σημείο του προγράμματος είναι ότι τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν, άρχισαν να σκέφτονται τα οφέλη που έχουν οι ίδιοι όταν θα μάθουν να συγχωρούν.

Αργυρώ Φουρκαράκη1ο ΔΣ Πλαγιαρίου

Το πρόγραμμα της συγχώρησης βοηθά τους μαθητές να διαχειριστούν τα αρνητικά τους συναισθήματα και να βάλουν έτσι θεμέλια γερά στη ζωή τους . Κάνει τα παιδιά να αισθάνονται μέλη μιας ομάδας που αγωνίζεται για το καλό.

Ευθαρσία Αλατζίδου1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας

Το πρόγραμμα επηρεάζει πρώτα εμάς τους εκπαιδευτικούς σαν ανθρώπους. Αγγίζει τα παιδιά, αγγίζει τις καρδιές τους, ηρεμεί τις σχέσεις των παιδιών αλλά πάει και πιο βαθιά. Η αλλαγή έρχεται σιγά σιγά στις καρδιές τους, χωρίς να επιβάλλονται τα «πρέπει».

Ματίνα Κρουσταλλάκη3ο ΔΣ Γλυφάδας

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι με μια έννοια, αυτή της συγχώρησης, που είναι τόσο παρεξηγημένη στη σύγχρονη κοινωνία και μέσα από τόσο ωραία κείμενα και την ενδελεχή ανάλυση των «βασικών εννοιών», μπορούν να εισδύσουν στο βάθος της συγχώρησης καινα πάρουν μαθήματα ζωής.

Καλλιρρόη ΝτανάΜουσικό Σχολείο Κατερίνης

Κλείσαμε το πρόγραμμα με βάση την επικαιρότητα, την 19 η Μαΐου, ημέρα
μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Με αφορμή το κείμενο που υπάρχει στο βιβλίο σας, «Με το διωγμό στην ψυχή», έγινε συζήτηση και τονίστηκε ότι ζητούμενο δεν είναι η εκδίκηση αλλά η μνήμη, ώστε να μην επαναληφθεί γενοκτονία ποτέ ξανά και εναντίον οποιουδήποτε λαού.

Μαρία Γεωργιάδου1ο ΕΠΑΛ Βέροιας

Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης των μαθητών και να βελτιώσει την σχολική ζωή. Ασχολείται με προβλήματα που βιώνουν οι μαθητές και τους βοηθάει στην αντιμετώπισή τους

Χρήστος Σεγκούνα4ο Γυμνάσιο Ελευσίνας

Το πρόγραμμα της συγχώρησης έχει πολλές επιλογές και δράσεις, προκαλεί το ενδιαφέρον των μαθητών και το περιμένουν πάντα με χαρά.

Ευσταθία Σαρλή7ο ΔΣ Γέρακα